“Meteen vanaf de intake brengt Loes iets teweeg”

Jacqueline van Dijk.


Een aantal voorbeelden van projecten:

RIBW Leertraject: coaching en groepscoaching

Samen met mijn collega Jacqueline van ’t Spijker hebben we voor RIBW Overijssel een prachtig traject mogen ontwikkelen voor alle 60 vakinhoudelijk teamondersteuners.

Deze professionals ontwikkelen zich in dit traject. Enerzijds als coach in 1 op 1 situaties met collega’s, anderzijds als gesprekleider in het beïnvloeden en sturen van groepsprocessen. In kleine leergroepen doorlopen de professionals een programma waarin kennisoverdracht en leren door ervaren zijn vervlochten. 

Uit nood geboren hebben we het programma om moeten zetten naar een online traject. We zijn heel gelukkig met het resultaat!Intervisie traject met teamleiders

Ik mag teamleiders begeleiden in een intervisietraject. Naast de professionele en persoonlijke groei als gevolg van intervisie, ontwikkelt het team zich ook doordat de teamleden samen deze intervisie doen. De grote veiligheid en vertrouwelijkheid van intervisie maakt de teamontwikkeling mogelijk. Teamcoaching in samenwerking met academie van haptonomie

Autonoom functionerende professionals die toch samen een teamdoelstelling moeten halen! Voor deze mensen heb ik een dynamische bijeenkomst begeleid waarin we met non-verbale werkvormen aan teampatronen hebben gewerkt. Energiek, inzicht gevend en doelgericht. Teamcoaching na een ingrijpende gebeurtenis

Voor een zorginstelling heb ik samen met mijn collega Simone van het Slooten een teamcoachingstraject mogen verzorgen voor een team wat een suïcide van een cliënt heeft meegemaakt. Een ingrijpend traject, spannend en kwetsbaar. Ook voor ons als begeleiders een  leerzaam traject.Wat vinden anderen?

"Loes verstaat de kunst van systemisch werken"

Loes is energiek, heeft passie voor haar vak en sluit aan bij waar mensen staan in hun ontwikkeling. Loes verstaat de kunst van het systemisch werken. Zij kan als geen ander praktijksituaties benaderen vanuit de verschillende perspectieven en neemt je daar op een oordeel loze manier in mee. Het zelf ervaren staat centraal in bijeenkomsten en ik heb gezien dat Loes dit op een respectvolle en adequate wijze kan begeleiden; ook als het spannend wordt, ongeacht wie. Enerzijds doet zij dit vanuit een procesbenadering, haar vakkennis en ervaring, maar kan ook met haar energie, de nodige humor mensen in beweging krijgen. Het is erg prettig samenwerken met haar.

Jacqueline van Dijk

(Adviseur leren en ontwikkelen Sherpa) 

"Loes kan verbinden en in zachtheid confronteren"

Loes kan verbinden – mensen met zichzelf, mensen met elkaar en met (het) thema(’s). 

Loes kan In zachtheid confronteren. Door middel van vragen, doorvragen en doorvragen. Zij neemt niet snel genoegen met het antwoord aan de oppervlakte, maar wil alle lagen daaronder bereiken. Voelt daarbij goed aan hoe “ver” ze kan gaan.

Mensen het gevoel geven “er te mogen zijn”, zoals je (er) bent

Betty Geijtenbeek

(Trainer & Coach De Dynamische Driehoek)